Zumba

A Zumba2W2A7313

A Zumba Kolumbiából származó, könnyen elsajátítható, latin ritmusokra épülő tánc. Beto Perez nevéhez fűződik. Más latin nyelveken a Zumba egyébként bulit, partyt jelent. Olyan ismert táncok alaplépéseit tartalmazza, mint a salsa, merengue, cumbia, bachata, reggeaton.
A táncstílusokról röviden....
Salsa: utcai latin táncokhoz sorolható, Kubában az ösztönös, elvek nélküli tánc. Számos fajtája létezik, mint a kubai salsa, new york, rueda...
Bachata: egy karib eredetű, a salsanal lágyabb hangzású, melankólikus hangulatú zenei stílus. Eredetileg a Dominikai Köztársaságból származik. Könnyen megjegyezhető lépések jellemzik, kifejezett csípő és testmunkával.
Merengue: Dominika és Haiti egyes részeinek nemzeti tánca. A zene tempója őrületes....
Reggaeton: gyökerei a panamai reggae zenéből származnak. Ez egyfajta városi zene, ami népszerű az amerikai fiatalok körében.
Cumbia: kolumbiai eredetű latin tánc. Népszerű, könnyen táncolható.

Bettiről:

A Zumbával 4 éve ismerkedtem meg, és 2014 novemberétől oktatom. Gyerekkoromtól kezdve végigkísért a tánc szeretete. Sok fajta testmozgást próbáltam már, de a Zumbában találtam meg a felszabadultságot, a szellemi és lelki feltöltődést. Ez egy szenvedély számomra, szerelem volt első látásra, hallásra! Itt nem egy klasszikus fitness-edzésről, aerobik-edzésről van szó, a Zumba ennél többet, életérzést, életmódot jelent.

A világon is nagy teret hódító Zumba fitness elhozta az alakformálás új módszerét.A Zumba egyesítve a latin ritmusokat könnyen tanulható lépésekkel, mozdulatokkal, páratlanul egyedülálló fitnessprogramot hozott létre.

Egy 60 perces Zumba oktatás alkalmával kb. 600 kalóriát égetsz el, miközben növeled az állóképességedet, erősíted izmaidat és formálod az alakod úgy, hogy nem is tudsz róla.

A Zumbához nem kell semmilyen táncos előképzettség, egyetlen feltétel a jó hangulat! Engedd, hogy magukkal ragadjanak a pörgős latin ritmusok és kapcsolj ki, légy felszabadult! Ha már elkezdted, nem fogod tudni abbahagyni…..