NIA - Mosonmagyaróváron

Zsuzsiról:

Szerediné Horváth Zsuzsa
06-30-638-3309

A mozgás és a tánc szeretete mindig jelen volt az életemben. Már gyerekként jazz-balettra jártam, úsztam, majd középiskolás korom óta rendszeresen részt vettem különböző csoportos mozgásórákon (aerobik több válfaja, pilates, spinning), végül 2010-ben rátaláltam a NIA-ra (vagy a NIA talált rám?), és azonnal beleszerettem.
2011 májusában elvégeztem Bécsben a NIA White Belt tanfolyamot, ahol NIA fehér öves tanár lettem, majd 2012 májusában Linzben megszereztem a zöld övet is.
A NIA nekem örömöt ad, felszabadultságot, megnyugvást, egység érzést magammal és a világgal, megtanított elfogadni és szeretni a testem, és ezeket az érzéseket, tapasztalásokat szeretném, ha mások is átélhetnék.

A NIA-ról:

Nia-Logo-3000pxDSC 25311983-ban alapította Carlos és Debbie Rosas. A NIA magyarra lefordítva ideg és izomrendszerre ható integratív mozgássorozatot jelent. Alapelve a mozgás öröme. A NIA egy tánc-és mozgásrendszer, amely 9 különböző táncművészeti, harcművészeti- és öngyógyító irányzat fúziója. A mozdulatokban mindezek esszenciája ötvöződik, ezáltal robban mint a Tae Kwon Do, életörömöt és felszabadulást ad mint a tánc, áramlik mint a Tai Chi, kiegyensúlyoz mint a Jóga.

Segítségével úgy válhatsz fitté és energikussá, hogy közben a felszabadult mozgás öröméről sem kell lemondanod. Változatos zenék, különböző minőségű és energiájú mozdulatok váltják egymást a teljes kikapcsolódást nyújtó programban, a ráhangolódástól az intenzív mozgáson át egészen a relaxációig.

A Nia rendszeres gyakorlása segít:

• a súlyproblémák leküzdésében, remek alakformáló és jó hatással van a vérkeringésre;
• egyfajta testtudatosságra tanít, önmagunk, testi érzeteink megfigyelésére ösztönöz, ami által mindig jelen lehetünk a testünkben; hozzásegít ahhoz, hogy megélhesd a testedben való létezés örömét;
• hozzásegít a testi, szellemi és lelki egyensúly megteremtéséhez
• jótékony hatásait a mindennapi életben is kamatoztathatod, mivel növeli a koncentrációs készséget, ugyanakkor felszabadultabbá tesz.

DSC 2625
Kinek ajánlom:
Minden korosztálynak ajánlott, akár kezdő vagy, akár edzésben lévő sportoló, ugyanúgy gyakorolhatod. Semmilyen előképzettség nem szükséges hozzá, hisz a Nia könnyedén és játékosan vezet át egyik mozdulatból a másikba, miközben mozdulataidat mindvégig a saját tested igényeihez igazíthatod.


Mit hozz magaddal?

Kényelmes ruhát, amiben szabadon tudsz mozogni, egy üveg vizet, és egy kis törölközőt, ha megizzadnál.
Sportcipődet hagyd otthon, mivel a Niát mezítláb táncoljuk!


Várlak sok szeretettel!
Zsuzsi

 

osszerak 2